Tietoja Nastat homekoirat -yrityksestä

Mari Lukkarinen

Olen suorittanut Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän ammattiin valmistavan homekoiraohjaajan koulutuksen vuosina 2018-2020. Koulutukseen sisältyi koirankoulutuksen lisäksi monipuolisesti rakennustekniikkaa, asumisterveyttä ja mikrobiologiaa.

Koiran koulutuksesta minulla on kokemusta yli 30v ajalta ja olen vuosia kilpaillut koirieni kanssa maajoukkuetasolla agilityssa sekä kouluttanutkin lajia ammatikseni yli 10v.

Koulutukseltani olen lastentautien- ja neonatologian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtoriksi olen väitellyt v2006 Turun yliopistosta. Työni lastenlääkärinä jatkuu homekoiraohjaajana toimimisen rinnalla.

Mari Lukkarinen ja Skumppa
Skumppa, (c) Johanna Raki

Skumppa

Promillen Jaume Serra Brut eli Skumppa on syntynyt 2018 ja on rodultaan border collie. Vapaa-aikana Skumppa harrastaa agilitya ja nauttii pitkistä metsälenkeistä.

Heila

Lahjakas Julia Juhannusheila eli ”Heila” (synt. 10.5.2020) on työlinjainen cockerspanieli ja on nuoresta iästään huolimatta jo aloittanut homekoiraopintonsa.
Kaikenikäisten koirien koulutus tapahtuu aina leikinomaisesti iän ja kehitystason mukaisesti.  

”Sen minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa” -sanonta pitää varmasti paikkansa homeen etsinnässäkin ja nimensä mukaisesti Heila on jo nyt osoittanut lahjakkuutensa alalle.

Valokuvat Nastathomekoirat -sivuilla:

Kaisa Heikkinen, Mari Lukkarinen, Sanna Mäkinen, Pasi Päivinen ja Johanna Raki